20 بهمن 1396 : 11:05
درس خارج / فقه الاجتماع/ احمد مبلغی / 56

تبیین جایگاه عدم اعتناء شارع دراستننباط احکام

وسائل ـ آیت الله مبلغی در جلسه پنجاه و ششم درس خارج فقه الاجتماع در سال جاری، به ضرورت کشف عدم الإعتنائات (به حساب نیامدگان) در لحاظات شارع پرداخت.
19 بهمن 1396 : 09:59
درس خارج / فقه الاجتماع/ احمد مبلغی / 54

توجه به اهتمامات شارع ، فقه را در صنایع خودروسازی کاربردی می‏ کند

وسائل ـ آیت الله مبلغی در جلسه پنجاه و چهارم درس خارج فقه الاجتماع در سال جاری، به اهمّیت اولویت‏دار بودن نگاه مجتهد به موضوعات و چگونگی تأثیر آن در بخش‏های مختلف صنعت و فرهنگ و اجتماع پرداخت.
27 دی 1396 : 09:36
فقه‌الاجتماع/ استاد مبلغی/ جلسه51

اعتبارات پنجگانه قبل از تشریع

وسائل ـ آیت الله مبلغی گفت: هر چه اعتبارات ما قبل التشریع، جامع تر، دقیق تر، منسجم تر باشد ، تشریع متفرع از آن و مبتنی بر آن نیز دقیق تر ، کامل تر و جامع تر خواهد بود؛ هر چه فهم و استنباط و کشف ما نسبت به این اعتبارات مطلوب تر شود طبیعی است که فهم و اجتهاد ما نسبت به خود شریعت کامل تر می گردد.
02 آبان 1396 : 11:41
فقه‌الاجتماع/ استاد مبلغی/ جلسه50

بررسی نظریه فقهی شأن و منزلت

وسائل ـ حجت الاسلام والمسلمین مبلغی با تقسیم معتبرات شارع به دو دسته «نفس التشریعی و پیشاتشریعی» و ضرورت تأسیس دانش هایی چند پیرامون شریعت گفت: برای اینکه روشن شود که منهج و روش کشف اعتبار تشریع با کشف اعتبارات قبل التشریع لزوما یکی نیست؛ بلکه تفاوت هایی دارد، بعد از تعریف نظریه فقهی و قبل از ارائه نظریه فقهی شأن و منزلت، به روش شناسی نظریه فقهی پرداخته می شود و بعد از آن احکام فقهی شأن و منزلت ارائه می‌گردد.
18 خرداد 1396 : 15:56
فقه‌الاجتماع/ استاد مبلغی/ جلسه24

منزلت اجتماعی محصول تعامل و تفاعل بین فرد و گروه است

پایگاه اطلاع رسانی وسائل ـ حجت الاسلام والمسلمین مبلغی با بررسی فرض چهارم و تبیین «نظریه منزلت اجتماعی مبتنی بر شکل گیری‌ها و روندهای متعدد» به عنوان نظر مختار گفت: تاکنون از میان چهار فرض کلان در رابطه با معروض اصلی منزلت اجتماعی، سه فرض بررسی گردید؛ در این جلسه، فرض چهارم: «منزلت اجتماعی محصول تعامل و تفاعل بین فرد و گروه است» بررسی می‌گردد.
13 ارديبهشت 1396 : 17:01
فقه‌الاجتماع/ استاد مبلغی/ جلسه23

بررسی فرض سوم معروض اصلی منزلت اجتماعی

پایگاه اطلاع رسانی وسائل ـ استاد درس خارج حوزه علمیه قم با بررسی فرض سوم در زمینه معروض اصلی منزلت اجتماعی گفت: در صورتی که فرد وارد فضای ارتباط گیری و برقراری نسبت اجتماعی با دیگر مؤمنان شود؛ در این صورت اصلا بحث در منزلت اجتماعی نیست، زیرا عمل اجتماعی صورت نگرفته است، بعد از اینکه گروه تشکیل شد و گروه اقدام به عمل اجتماعی می کند در این صورت است که منزلت اصلی برای گروه می شود.
17 اسفند 1395 : 17:59
فقه‌الاجتماع/ استاد مبلغی/ جلسه22

بررسی معروض اصلی منزلت اجتماعی در آیات قرآن

پایگاه اطلاع رسانی وسائل ـ استاد درس خارج حوزه علمیه قم با بررسی دو فرض اول در زمینه معروض اصلی منزلت اجتماعی گفت: با توجه به منزلت و جایگاه فرعون نزد ساحران و وعیدهای که او داده بود و منزلت و جایگاه ساحران نزد مردم چگونه باید خشوع و سجده گروهی ساحران در برابر عظمت الهی حضرت موسی و تقیه نکردن آن‌ها را تحلیل کرد؟
24 بهمن 1395 : 14:45
فقه‌الاجتماع/ استاد مبلغی/ جلسه 21

تبیین نظریه کلامی شأن و منزلت و نسبت آن با جامعه شناسی دینی

پایگاه اطلاع رسانی وسائل ـ نظریه کلامی اجتماعی سنخ اول برای اثبات این بود که جامعه، نوع جامعه و منزلت یابی اجتماعی از مجعولات الهی هستند و فعل الله اجتماعی حساب می شود و نظریه کلامی سنخ دوم برای تبیین ماهیت این سه فعل الهی است که باعث تولید بخشی از جامعه شناسی دینی می شود و داخل در آن است نه این که پیشینی و مقدم باشد.
۵